Universums gåva

Universums gåva av Johan Hemmingsson
 
 
 
Lova är en tjej med fötterna på jorden. Hon har äntligen fått ett jobb, hennes fosterfamilj älskar henne och hon har knäppa men alltigenom goda vänner. Dessutom verkar kärleken vara på väg in i hennes liv.
Men desto närmare framtiden honkommer, desto oftare sätter det förflutna krokben för henne, och när hon på sin tjugofemårsdag får en underlig födelsedagspresent så öppnas avgrunden återigen.
En avgrund hon försökt förtränga i så många år.

Universums gåva är en skräckroman där Lova tvingas ta ställning till frågan mänsklligheten ställt sig i alla tider: Lever vi bara en gång?

När jag gick på en entreprenörsprogram nu i höstas, gick nämligen Johan Hemmingsson där. Då köpte jag boken av honom. Den verkade spännande, men jag tyckte inte att den var så spännande som jag trodde att den skulle vara. Den var däremot lättläst och man ville få reda på vad som hänt Lova. Men däremot saknar jag lite mer beskrivningar, om vilken stad det handlar om , hur det ser ut där. Lite för enkelt språk, inte så tilltalande. Dessutom handlade det mycket om det ockulta livet, new age.

Boken får 3 poäng av 5

Den lilla fången

Oops. Jag såg visst att jag har lagt detta inlägg bland sparade inlägg. Men det var längesen jag läste boken så nu lägger jag ut den.
Den lilla fången - berättelsen om en forlorad barndom  av Jane Elliott.



Den lilla fången är den fasanfull, men alltigenom sanna berättelsen om en fllicka som blev kuvad, trakasserad och sexuellt utnyttjad av sin endast 14 år äldre styvfar i 17 års tid - tills hon fick modet att anmäla honom till polisen och vittna om övergreppen i en rättegång med fällande utgång.

Detta är en bok man inte kan sluta läsa, först och främst för att se hur det går för Jane och hennes styvpappa.
Boken är en hemsk, vidrig sanning om hur det kan vara i en familj.

Boken får + + + + +

Beställ boken här.

Den inre kretsen

Den inre kretsen av Mari Jungstedt
 

Under den tryckande högsommarsolen gräver en grupp arkeologistudereande från olika länder ut en vikingatida hamnplats på Gotlands västkust. Den visar sig vara rik på fynd. En sen kväll försvinner 21-åriga holländskan Martina Flochten från vännerna. Hon påträffas senare mördad på en fågelholme nära utgrävningsplatsen, och skadorna på kroppen tyder på rituella inslag. Kriminalkomissarie Anders Knutas tar hjälp av en rättspsykiater för att tolka de makabra spåren vid brottsplatserna. Journalisten Johan Berg bevakar den dramatiska utredningen och försöker samtidigt få sitt förhållande med Emma Winarve att fungera.
 
Ja vad ska man säga om Maris böcker. Alla är lättlästa även den här boken. Den har en bra historia. Jag kan bara inte säga nåt mer.

Boken får 5+ av 5

Värdshuset Jamaica

Värdshuset Jamaica av Daphne du Maurier


Värdshuset Jamaica var ensligt beläget vid Cornwalls ödsliga kust, långt ute på den vindpinade heden. insvept i dimman från havet. Det dystra, grå värdshuset bar på hemligheter som fick folka tt ta omvägar förbi när mörkret föll på.
Men för den unga, föräldralösa Mary Yellan är värdshuset den enda tillflyktsorten och lyckligtvis anar hon inte vad hon kommer att få uppleva där. Trots varningar bestämmer hon sig för att ta reda på vad som försiggår. Till hjälp tar hon en ung man, som både fängslar och skrämmer henne, en man med ett rykte lika skamfilat som värdshusets ...
Det är en skrämmande och främmande miljö. På natten ser hon egendomliga ljus lysa på natten. I skydd av mörkret pågår en livlig trafik i trakten kring värdshuset. Till slut förstår hon att hon hamnat i ett smugglarnäste ...


Det är en av många böcker som jag har haft sen 80 talet. Men inte läst den förrän nu. En mycket bra bok och spännande hela tiden.
Värdshuset Jamaica har filmats av mästerregissören Alfred Hitchcock.
 
Boken får 5+ av 5

Till dess din vrede upphör

Till dess din vrede upphör av Åsa Larsson
 
 
" Luften och hans egna rörelser hade rört upp så mycket slam inuti planet att han inte kan se handen om han håller armen utsträckt och lyser på den med ficklampan. Det är som att simma i en grön soppa.
Han ser ingenting. Absolut ingenting. Han vet inte längre vad som är upp och ner.
Linan som är fäst vid hans viktbälte fastnar lite här och där, i lastsurrningskrokar i golvet, i ett avsllitet säte, i ett löst säkerhetsbälte. Överallt. Sedan börjar han simma på linan. Krockar med den. Fastnar i den. Den löper som ett spindelnät inuti planet. Och han hittar inte ut."
 
Någon mördar Wilma Persson och Simon Kyrö när de dyker på ett plan i Vittangijärvi.
Vad är det för en gammal hemlighet de har kommit på spåren?Och vem är beredd att mörda för att hindra att den kommer ut? En mordutredning tar sin början där polisinspektör Anna-Maria Mella hotas och kammaråklagare Rebecka Martinsson får besök av de döda.
 
Till dess din vrede upphör är den 4:e av Åsa Larssons kriminalromaner som utspelar sig i Kiruna.
 
Fast jag är norrlänning så tog det lång tid att läsa någon av Åsa Larssons böcker. Jag tyckte inte att Solstorm var bra som film så därför struntade jag i att läsa andra böcker av Åsa. Men den här var mycket bra bok. Spännande helt igenom. Kunde inte sluta läsa den. Mycket bra skrivet och bra historia.
 
Får 5+ av 5

RSS 2.0