Vila i frid

Vila i frid av Sofie Sarenbrant
 

En känd skådespelerska hittas medvetslös i kvinnornas tvagningsrum på Yasuragi Hasseludden och kort därefter upptäcks ett äldre par döda i run327. Ingen av incidenterna verkar vara  annat än olyckor, men hotellchefen Peter Berg och vd:n Nils Wedên får ändå onda aningar. När ytterligare en person avlider på spa-anläggningen, den här gången i de varma källorna utomhus, går det inte att förneka att det måste finnas ett samband mellan dödsfallen.
Emma Sköld på Nackapolisens kriminalavdelning kopplas in som ansvarig och hon upptäcker ganska snart att detta inte är något rutinfall.
 
Sofie Sarenbrant är en ny bekantskap i författarvärlden. Och det må jag säga att jag ska försöka hitta fler böcker av henne. En mycket lättläst och spännande bok från början till slut. Ett slut man inte kunde föreställa sig.
 
Får 5 av 5 i betyg.
 
 

Dödligt löfte

Dödligt löfte av Tess Gerritsen
 
 
 
Att bli övergiven vid altaret borde vara det värsta någon kan vara med om. Men för Nina Cormier är det bara början. Och för varje händelse som följer dras snaran åt allt hårdare. När kyrkan hon skulle ha gift sig i exploderar och någon försöker tvinga henne av vägen inser hon vad som pågår. Någon försöker mörda henne - men vem?
Det är vad brottsutredaren Sam Navarro snabbt ta reda på. Men han ligger alltid ett steg efter. Den ena bomben efter den andra exploderar och Sam och hans bombgrupp handfallna. Nina - nyckelvittnet och bombmannens nästa offer - behöver polisbeskydd och Sam får uppdraget att skydda henne. Medan helvetet bryter lös omkring dem, inser Sam och Nina sanningen. Nu ligger deras liv på en intelligent galning som leker en lek på blodigt allvar.
 
 
Som jag redan skrivit om Tess böcker så är hon fortfarande en av mina favoriter. Så lättläst och spännande bok. Från början till slut. Måste hitta fler böcker av henne.
Får 5 av 5 i betyg.
 
 
 

Den nya gröna vågen

Den nya gröna vågen av Maria Wetterstrand
 
 
 
 
När klimatfrågan behandlas i böcker, media och av politiker landar det inte sällan i undergångsscenarier och domedagsprofetior. Folk slutar tänka nytt innan de ens hunnit börja.
I Den nya gröna vågen berättar en av vår tids mest beundrade och respekterade politiker om motsatsen. Resultatet har blivit en inspirerande bok om lösningar och befintliga goda exempel. För de goda exempel finns överallt om vi bara tittar efter.
Maria lyfter fram insatser för klimatet som verkligen blivit av och som gjort skillnad. Det kan vara en bilpool i södra Stockholm, en villaägare i Skåne som producerar mer energi än hon använder eller ett fotbollslag som numera cyklar istället för att åka bil till träningarna. Var för sig kanske det inte verkar så märkvärdigt, men sammanataget ser det ut som en ny grön våg.
 
 
 
En bra och inspirerande bok om hur vi kan leva mer miljövänligt. Det är bra med sådana här böcker som får oss att tänka till lite om miljön, vilka steg vi kan ta för att leva lite mer miljövänligara, vi bor ändå på en planet som inte mår så bra just nu.
 
Får 4 av 5 poäng

I stundens hetta

I stundens hetta av Viveca Sten
 

Midsommarhelg i Sandhamn. Festande ungdomar har tagit över bryggorna och hamnen är fylld av vita båtar, Musiken dånar och alkoholen flödar. I folkmassan stapplar en ung flicka fram. Hon kollapsar framför ögonen på polisen.
Samtidigt ska Nora Linde fira midsommar med sin nya kärlek Jonas och hans dotter Wilma. Men firandet förvandlas til en mardröm när Wilma försvinner under natten.
Tidigt nästa morgon hittas en död kropp på stranden.
Noras barndomsvän, kriminalinspektör Thomas Andreasson, kallas till platsen. Under några sommardagar inser han att sanningen är subjektiv - alla har sin egen version av händelserna. Vem är offer och vem är mördare i midsommarnatten?

I stundens hetta är den femte boken i serien om kriminalinspektör Thomas Andreasson och Nora Linde.

Får 5 av 5 poäng

Pepparkakshuset

Pepparkakshuset av Carin Gerhardsen
 
 
 
 
En dag i november. Klockan är fyra, det mörknar och blöt snö faller över Stockholm. Mannen sätter sig tillrätta på tunnelbanan. Han undrar om det syns utanpå att han är lycklig. Om det stör? Tåget bromsar in och han kliver av. För upptagen med sina tankar för att se den dystra figur som följer efter honom.
På kort tid inträffar flera bestialiska mord i Mellansverige. När kriminalkommissarie Conny Sjöberg vid Hammarby polisen börjar ana att de hör ihop blir han iskall inombords. Det finns en människa därute vars drivkrafter är mycket personliga och som inte kommer att backa undan för något.
 
Det här är första delen i Hammarbyserien.
 
En mycket bra och spännande bok. Carin skriver mycket bra.
 
Får 5 av 5

RSS 2.0