Experimentet

Experimentet av Robin Cook




Baksidestext:
När doktor Victor Stein insåg att hans hustru Marsha inte kunde föda det barn båda så  hett längtade efter, låg tanken på en surrogatmamma nära till hands.
Viktor Stein är nämligen genetiker, vars forskning rör sig runt detta ämne: att inplantera ett befruktat ägg i en livmoder.
Nio månader senare föds så en pojke, som snart visar sig vara ett geni med en intelligenskvot runt 250. Victor Stein är stolt och lycklig - men framför allt oerhört lättad över att det experiment han i djupaste hemlighet utförde med ägget blev så framgångsrikt...
Men trots den glädje föräldrarna känner över sin son, anar de ett främlingsskap i pojken, en kyla i hans isblå ögon som inte borde finnas hos ett litet barn. Och när Victor junior blir 4 år inträffar en plötslig och skrämmande förändring. Doctor Steins dröm om den perfekta sonen, om den ideala människan, förvandlas obönhörligt till en blodisande mardröm ...



Det här är en av böckerna som jag har haft ett tag hemma i min bokhylla. Köptes för några år sedan på  en bokrea.
Den här boken kunde jag inte sluta att läsa. En riktig sträckläsarbok helt enkelt. Är en bra medicinsk thriller.

Får 5 av 5

Leva av källan

Leva av källan av Ylva Eggehorn





Baksidestext:

Ibland undrar jag om vår tids djupa trötthet handlar om att vi gjort en så lång resa bort från källan för våra liv.
I samhället, men ofta också i kyrkorna, härskar stressen, aktivismen, prestationskraven, flykten från smärtan, skammen över svagheten och rädslan för vilan. Vi har blivit fattiga på kärlekens språk för gudsmötet.

Så skriver Ylva Eggehorn i denna bok och ger oss en samling personliga texter om längtan och liv, skuld och befrielse, tillit och hopp.
Det är texter som snuddar vid det heliga men sam aldrig tappar markkontakten. Texter som ger insikt och hopp och som tål att läsas om och om igen. Texter för dig sp, också
vill tillbaka till källan.

Leva av källan är en samling prosatexter om liv, längtan, tro, tillit, hopp och tröst. En ganska så bra prosa bok om tro och hopp. Jag är inte så van att läsa dikter och prosa så jag vet inte hur jag ska tolka vad som är bra och dåligt. Men vissa texter tog verkligen tag i mig. Du behöver inte vara troende för att läsa denna bok.

Får 3 av 5

Ebba Witt-Brattström på besök ...

hos oss på jobbet. Hon är litteraturvetare, professor, feminist och författare till boken Å alla kära systrar. Har själv inte läst den så jag kan inte recensera boken här. Hon föreläste lite om sin bok och signerade den. Det var inte så mycket folk som kom och lyssnade. 

Men du kan läsa mer om boken här


Här kommer några bilder.










(C) copyright Marina 2011

Vilket problem jag har

Har kollat in mina böcker som jag har, jag har 3 lånade på biblioteket, 5 lånade på jobbet och 17 olästa böcker som är mina egna. Och dessa är de allra nyaste inköpta, både loppis och bokklubb. Varav 8 böcker är påbörjade. Thomas Bodströms bok Rymmaren ska jag nog inte läsa klart, den var lite jobbig. Eller är den värd att läsa? Kommentera gärna.
Håller på att läsa Jag är wanted av alias David Larsson.
Så jag har en hel del bokläasande framför mig, men i vilken ordning. Det kanske är bäst att läsa bibliotekets låneböcker först.

RSS 2.0