Gott nytt år på er alla bokälskare

Jaha då var det snart nytt år, om 12 timmar. Och jag hoppas på att det blir både ett bra bokår och annat som jag står för ska slå in. Jag vet bara att jag måste ta lite steg för att det ska hända. Här händer inget om man inte tar de där stegen. Att följa hjärtat 2012 är mitt mål.
Jag märkte att det blev några böcker på rad här, se de två senaste inläggen. Men jag hinner inte med att skriva här i bloggen så ofta som jag skulle vilja. Jobbar eller rättare sagt praktiserar heltid och skriver i min bok så det blir en hel del tid som går åt till detta. Inte mycket tid över.

Gott nytt år önskar Mia

Den mörka ängeln

Den mörka ängeln av Mari Jungstedt



Baksidestext:
"Hennes gråt hade jag fått leva med hela livet. Mitt innanmäte var en behållare, fylld av hennes tårar. från det att jag tog första klivet ur sängen p morgonen var jag medveten om hur de skvalpade runt därinne. Jag visste inte vad jag skulle ta mig till den dagen det rann över."

Vårvindar viner över Gotland när Visbys nya kongresshall invigs under ett stort kalas med över femhundra gäster. Festfixaren Viktor Algård står för det glittriga arrangemanget, men det ska bli hans sista fest. Dagen därpå hittas han mördad i byggnaden.
Kommissarie Knutas letar motiv bland en grov tonårsmisshandel, en introvert fårbonde, en hemligälskarinna och en försmådd konkurrent. Utredningen ställer honom inför tuffa dilemman, både som tornårspappa och polischef.
TV-journalisten Johan Berg drar i egna trådar och hans nyblivna fru Emma Winarve hamnar mitt i händelsernas centrum och riskerar livet.
Samtidigt pågår i en lägenhet ett samtal med djupa psykologiska bottnar ...

Mari är bara min favorit författare. Ja jag har några till också, men hon är en av dem.
Hennes böcker är så lättlästa och man har svårt att sluta läsa dem.


Får självklart 5 av poäng.

Låt den rätte komma in

Låt den rätte komma in av John Ajvide Lindqvist



Baksidestext:
När det ofattbara kommer till Blackeberg är det först ingen som märker något. Det är senhöst 1981 och livet i förorten pågår som vanligt. Men när kroppen av en tonårig pojke, tömd på blod, hittas i närliggande Vällingby börjar rykten om ritualmord sprida sig, inte minst på löpsedlarna.
Tolvårige Oskar fascineras av mordet, men det är inte det viktigaste som händer i hans liv. Det hr flyttat in en ny tjej i porten bredvid. Dom blir vänner. Dom blir något mer. Men det är något som är fel med henne. Något som inte stämmer. Och hon kommer bara ut på natten.

Låt den rätte komma in är något så unikt som en skräckroman i svensk förortsmiljö. En barnförbjuden saga om kärlek, hämnd och vampyrer. 

Boken filmatiserades 2008 och jag har hört att den utspelar sig till viss del här i Luleå. Men har inte sett filmen. 

Visste jag att det skulle handla om vampyrer så skulle jag inte läst den. Men den var bra och man kunde inte sluta läsa den. Kanske inte den bästa bok jag läst men klart godkänt. 

Ajvide skriver bra.  

 

Får 3 av 5 i betyg.


Kungsholmsmorden

Kungsholms morden av Lars Bill Lundholm





En ung kvinna hittas mördad i kronobergsparken i Stockholm av några lekande barn. Det är mitt i sommaren och kommissarie Hake kallas in från sin skärgårdssemester för att leda utredningen. Media är inte sena att haka på - mordet har trots all begåtts i parken bakom polisens högkvarter på Kungsholmen och brottsplatsen döps snabbt om till Polisparken. Plötsligt visar det sig att en kvinnlig domare i Högsta Domstolen är inblandad och pressen på polisen ökar ytterligare. Vad kan dessa till synes väldigt olika kvinnor ha haft gemensamt?
Kungsholmsmorden är den tredje delen i Lars Bill Lundholms uppskatade deckarserie om kommissarie Hake, som hyllats av kritiker för sina vackra Stockholmsskildringar och spännande intriger. Tidigare böcker i serien är Östermalmsmorden och Södermalmsmorden.

Lars Bill Lundholm är en författare som jag inte har hört talas om förrän, jag hittade den i en second hand affär.
Honom kommer jag att fortsätta att läsa. Mycket bra skrivet och intrígerna bra.

Betyg 5 av 5

Nu ska jag äta lite mat och sen se på Så mycket bättre.

RSS 2.0