Den vackre trumslagaren

Den vackre trumslagaren av Kjell Ola Dahl



Baksidestext:

En ung kvinna hittas död i en bil i ett parkeringsgarage. Allt pekar på att hon dött av en överdos. Kommissarie Gunnarstranda tar motvilligt tag i utredningen. kvinnan identifieras som Kristine Ramm, student vid Oslos unversitet. Enligt displayen på hennes mobil var den senaste hon ringdeStuart Takeyo, en kenyansk stipendiat, som anmälts försvunnen av sina vänner. När obduktionen visar att Kristine mördats intensifieras sökandet efter Stuart.
Spåren leder till Afrika och Gunnarstrandas kollega Frank Frolich får i uppdrag att åka dit. På flyget möter han Lise Fagernes, journalisten som fann Kristine död. De påbörjar sina efterforskningar på var sitt håll men omständigheterna tvingar dem att samarbeta. Efterhan framträder en historia som har långt vidare förgreningar än vad de kunnat föreställa sig.



Kjell Ola Dahl är en ny bekantskap bokdjunglen. Han är en norsk författare och det här är hans tredje bok som är översatt till svenska.
Ja vad ska man säga. Rätt hyfsad bok. Ibörjan var den bra men sen blev den lite tråkig i min smak. Men ville ändå inte sluta läsa den.

Boken får 4 plus av 5.

Zamba - Om livet med ett lejon i familjen

Zamba - om livet med ett lejon i familjen av Ralph Helfer



Baksidestext:
En dag får djurtränaren Ralph Helfer ett överraskande telefonsamtal. Goda vänner till honom har under en safari i Zambia hittat en halvdöd lejonunge, som de har räddat och fört till USA. Ralph, som utvecklat ett unikt sätt att dressera vilda djur, erbjuds nu chansen att få uppfostra en lejonunge.
När Ralph träffar Zamba första gången ser han den lille lejonhanen lägga huvudet på sned, vänta en sekund och sedan tumla rakt i hans famn. Zamba kramar Ralph med sina mjuka tassar och lägger sig sedan på hans bröst, gör det bekvämt för sig och somnar med sitt ansikte mot Ralphs. Zamba har kommit hem.
Under de följande åren blir Zamba en hyllad stjärna som flitigt medverkar i tv-program, reklam och äventyrsfilmer, bl a Tarzan- filmerna.
Det annorlunda livet med ett lejon i familjen blir ett äventyr som inte liknar någonting annat, fullt av både dramatik och oförsedda händelser. Vid en resa tillbaka till Afrika blir Zamba bortrövad. En annan gång drabbas farmen som Ralph byggt upp av en översvämning som raserar hela hans livsverk och är nära att döda Zamba.

En mycket bra bok, man blir så berörd av den. Tänk att ligga i samma säng som ett lejon, att samtala med det och att djuret förstår. Ja det säger en hel del om boken. Detta är en sann bok som du bara inte får missa. Läs den!


Får betyg 5 av 5.

Alfabetutmaning 2012

Jag fortsätter med listan alfabetutmaning även under 2012.

Jag börjar om alfabetutnaingen under 2012.   Jag hittade den första listan hos Ett hem utna böcker finns här.  Från 2011.  Som ni ser så blev inte min lista färdigläst. Det blev lite för mycket av författare på samma bokstav i eftrnamnen.

Ni som inte vet hur det går det går till kommer här en kort beskrivning. Jag ska läsa under hela 2012 en bok från varje bokstav i alfabetet, alltså efter författarens efternamn. Det behöver inte vara i alfabetisk ordning utan i den ordning man känner för. Vill någon hänga på listan.

A.
B.
C.
D. Kjell Ola Dahl - Den vackre trumslagaren
E.
F.
G Carin Gerhardsen - Vyssan Lull
H. Ralph Helfer - Zamba - Om livet med ett lejon i familjen
I
J Mari Jungstedt- Den du inte ser
K Lars Kepler -Paganinikontraktet
L. Lars Bill Lundholm - Gamla stan morden
M. Daphne du Maurier - Värdshuset Jamaica
N. Håkan Nesser -  De ensamma
O
P
Q
R Patrick Redmund - Marionetter
S Scott Smith - En enkel plan
T
U
V
X
Y
Z
Å
Ä
Ö
 
Det blev inte en bok på varje bokstav den här gången, fast jag nu läst fler än dessa böcker. kanse bättre nästa år.

Vyssan Lull

Vyssan lull av Carin Gerhardsen


Årets första bok är läst. Ja, jag läste klart den igår kväll (nyårsafton). 





Baksidestext:
Med avskurna halsar hittas två små barn och deras fililppinska mor i sitt hem på Södermalm i Stockholm. Barnens svenske far blir genast misstänkt - en deprimerad förtidspensionär som lever avskärmad från samhället.
Medan spaningsgruppen sliter med utredningen, känner kriminalkommissarie Conny Sjöberg hur hans eget liv är i gungning - han kan inte förtränga den rödhåriga kvinnan i sina drömmar. Hans kollega Petra Westman plågas också av grubblerier. Vem är Den andre mannen, han som våldtog henne på ett osedvanligt utstuderat sätt? 
Hammarbypoliserna är hårt pressade av morden, när de dessutom får en kidnappningshistoria i knät. 
Kanske ska svaren sökas någon helt annanstans i en helt annan tid? Kanske en solig majdag när en kvinna stannar vid en kiosk för att köpa godis till de två små pojkarna som leker i baksätet...


Carin Gerhardsen är en ny bekantskap för mig i bokvärlden. Hon lär jag läsa mer av.  Boken är lättläst och en bra historia, man kan inte sluta läsa den. En perfekt bok helt enkelt.

Får 5 av 5 poäng.

RSS 2.0