En enkel plan

En enkel plan av Scott Smith



Som vanligt den sista dagen på året ger sig Hank Mitchell och hans bror Jakob av för att besöka kyrkogården där deras föräldrar ligger begravda. Med sig i pickupen på den öde och vintriga landsvägen har de Jakobs vän Lou och Jakobs hund.
Plötsligt far en räv över vägbanan framför dem, de tvingas tvärbromsa och sladdar in i en snövall. Hunden sliter sig  och sätter av efter räven in i skogen och den djupa snön.
I sitt sökande efter hunden finner di tre männen vraket av ett flygplan och en död pilot. På flygplansgolvet  ligger en persedelpåse med drygt fyra miljoner dollar. Chockade försöker de förstå vidden av de de hittat och bestämmer sig för vad de bör göra.
Till slut tar en enkel plan form. En plan som gör det möjligt att behålla, gömma och eventuellt dela förmögenheten om den inte eftersöks.
Men inget blir som de tänkt sig. Misstänksamheten växer mellan de  tre männen, den ena oöverlagda handlingen leder till nästa och konsekvenserna blir alltmer förfärande.

En enkel plan är en vanvettigt spännande roman som tar en järnnäves fasta grepp om alla läsare från första stund.


ja den här boken bör läsas, den är enormt bra men delvis ganska blodig, mycket dödande. Det är en sån bok man aldrig kan sluta läsa. Man vill veta hur det går för dem. Författaren skriver så bra och beskrivande att man inte vill sluta.

Boken finns på film också, se trailern här.





Får 5 av 5 poäng.
Väl värd att läsa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0