Gamla Stan morden

Gamla Stan morden av Lars Bill Lundholm




När den lika omstridde som kände skådespelaren Peter Branting hittas död utanför sin bostad i Gamla Stan ställs den egensinninge kriminalkommissarien Axel Hake inför ett av sina mest spektakulära fall. Händelsen väcker enorm uppmärksamhet och Hake tvingas hantera såväl den upphetsade pressen som sin opportunistiske chef Seymour Rilke. Dessutom upptäcker Hake att charmören Branting haft kontakt med Hanna - hans Hanna.

Gamla Stan morden är den fjärde delen i Lars Bill Lundholms hyllade deckarserie om kommissarie Hake. Efter Östermalm, Södermalm och KUngsholmen är det nu Gamla Stans tur att utgöra spelplats för ett mord som leder Hake in i kretsen av mycket kända skådespelare och kulturpersonligheter med verkliga förebilder. Som vanligt bjuds här skickligt intrigmakeri, stämningsfulla miljöskildringar och stark spänning, men också mycket humor och diabolisk berättargläjde i skildringen av teatervärlden.


Det här är den andra boken av Lars Bill Lundholm som jag läser. Och jag vill bara läsa mer av honom, men tyvärr så tyckte jag att den här var lite svårläst i jämförelse med Kungsholmsmorden.

Får 4 plus av 5 möjliga.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0