Nya författarskolan

Nya författarskolan av Göran Hägg





Baksidestext:
Kan man kära sig att bli en bra författare? Hur vet man att man har talang? Hur gör de "stora" författarena? Är det viktigt att vara orginell? Att ha ett vackert språk? Måste man vara lite galen? Hur får jag min bok utgiven? Kan man leva på sitt skrivande?
Författarskolan blev en stor framgång när den kom ut 1993. Sedan dess har det emellertid hänt en hel del, även vad gäller litterära moden och uttrycksformer, och nya författarskap finns att ösa ur. Nya författarskolan är i stor utsträckning en ny bok -  fullständigt omarbetad och starkt utviglad. Men därutöver är det övergripande perspektivet ett annat. Många områden har tillkommit, framför allt kring författandet som yrke - arbetsmetoder, förlagskontakter, ekonomi och så vidare.
Givetvis kan boken, precis som den tidigare, används so diskussionsunderlag vid skrivarkurser, skapande svenska och olika estetiska utbildningar. Likaså som idégivare coh inspiration för "riktiga" författare. Men i lika hög grad  är den tankeväckande, och omåttligt underhållande, för alla vanliga bokläsare med intresse för berättarteknik.


Får + + + + bra bok om man vill lära sig att skriva böcker. Jag fick själv bra tips på hur man skriver en bok genom denna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0