Att skriva börjar här

Att skriva börjar här av Maria Gummesson




Detta är min första bok som jag har läst om att lära sig skriva en bok eller att lära sig skriva över huvud taget, bland annat som poesi, skriva för en tidning mm. Maria skriver och ger tips hur man skriver. Att hitta sin eget språk. Hon beskriver bra om hur man gestaltar och det finns några övningar på att gestalta också. Bra. Det är viktigt att kunna gestalta bra i en bok.
 Boken kom ut 1998 så det har säkert hänt en del sen dess, vad gäller skrivande. Men det är kul att få lite olika vinklar hur man skriver.

Baksides text:
Betrakta absolut inte Att skriva börjar här som en lärobok. Ingen har patentrecept på hur just du lyckas med att skriva bra genast. Du måste själv hitta vägen till dina uttrycksmedel. Det här är snarare en litterär chokladask där du kan plocka och smaka olika praliner - en inspirationsbok för dig som är ung och vill börja erövra ordet.
Det kommer att vara lättare och roligare att skriva sedan du har läst den här boken. Den ger praktisk och poetisk inspiration och information på vägen mot ditt eget språk. Du får ta del av mina erfarenheter och ideér som författare av allt från skönlitteratur till rocktexter. Andra professionella ordmänniskor - poeter, reportrar, copywriters, förläggare, dramatiker, skrivarkurs lärare, tidskriftsredaktörer och krönikörer förmedlar sin kunskap om språket som uttrycksmedel. De berättar hur världarna fungerar där människor har ord som arbetsverktyg. Att skriva  börjar här innehåller dessutom ordlistor och roliga övningar.
Skrivandet börjar inte vid skrivbordet. Arbetet vid datorn eller skrivmaskinen är bara en liten dil av den skapande processen. Skrivandet börjar i världen.
Det börjar där du är just nu.

Ger boken + + + + bra bok

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0