Skriv och skriv vidare

Skriv och skriv vidare av Helga Härle




Att skriva och skriva vidare; att utforska olika uttrycksmedel, skärpa sinnena, utveckla sitt språk och frigöra fantasin. Det ena leder till det andra, men hur? Svaren skiftar beroende på vem man frågar. Ett och samma grepp kan användas på många olika sätt. Skrivövningar som utformas så att var och en kan göra sina egna erfarenheter ligger till grund för Skriv och skriv vidare.

Att skapa personer, miljöer och situationer som känns verkliga fast de är påhittade ingår både i romanförfattarens och dramatikernas arbete. Bildspråk förekommer inte bara i dikten utan även i novellen, romanen och på scenen. Skriv och skriv vidare belyser några av de skänlitterära genrernas särdrag, stilgrepp och tekniker kan komma till användnig i flera olika sammanhang.


Helga Härle leder skrivarkurser sedan slutet av 80-talet. Hon är även verksam som översättare och skribent. Som internationellt erkänd haikupoet har hon tilldelats flera japanska och europeiska haikupris. Hon arbetar främst inom folkbildningen , men har även undervisat i skrivpedagogik vid högskolan.


En mycket bra bok om man vill lära sig att skriva en roman eller annat skrivande. Här finns många bra tips som är behövliga in för bokskrivandet. En bok jag kan skarpt rekommendera.

Får 5 av 5 poäng. Väl värd att läsa.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0