Den nya gröna vågen

Den nya gröna vågen av Maria Wetterstrand
 
 
 
 
När klimatfrågan behandlas i böcker, media och av politiker landar det inte sällan i undergångsscenarier och domedagsprofetior. Folk slutar tänka nytt innan de ens hunnit börja.
I Den nya gröna vågen berättar en av vår tids mest beundrade och respekterade politiker om motsatsen. Resultatet har blivit en inspirerande bok om lösningar och befintliga goda exempel. För de goda exempel finns överallt om vi bara tittar efter.
Maria lyfter fram insatser för klimatet som verkligen blivit av och som gjort skillnad. Det kan vara en bilpool i södra Stockholm, en villaägare i Skåne som producerar mer energi än hon använder eller ett fotbollslag som numera cyklar istället för att åka bil till träningarna. Var för sig kanske det inte verkar så märkvärdigt, men sammanataget ser det ut som en ny grön våg.
 
 
 
En bra och inspirerande bok om hur vi kan leva mer miljövänligt. Det är bra med sådana här böcker som får oss att tänka till lite om miljön, vilka steg vi kan ta för att leva lite mer miljövänligara, vi bor ändå på en planet som inte mår så bra just nu.
 
Får 4 av 5 poäng

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0