Att skriva

Att skriva av Stephen King


Sällan har väl en bok om skrivandets hantverk varit så glasklar, så användbar och så avslöjande. Stephen Kings självbiografiska Att skriva inleds med en suggestiv berättelse om Kings barndom och hans tidiga fixering vid skrivandet. Ett pärlband av klara minnesbilder från uppväxtåren, skoltiden och den svåra tiden som ändade i hans första roman. Carrie, ger läsaren en annorlunda och oftast mycket rolig bild av hur en författare danas. Stephen King övergår därefter till skrivandets verktyg - hur man skärper och mångfaldigar dem genom övning och hur författaren alltid måste ha dem tillgängliga.
Att skriva kulminerar i Kings rörande berättelse om hur hans drift att skriva hjälpte att återhämta sig efter den svåra trafikolycka han råkade ut för 1999. Vem som än läser hans skickligt uppbyggda, inspirerande och uppmuntrande bok kommer att känna sig berikad och inspirerad.
 
Boken gav mig en hel del ideer hur jag ska skriva i min bok. En mycket välskriven och underhållande eftersom han skriver om sig själv och sitt liv.
 
Boken får 5 av 5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0