Skendöd

Skendöd av Tess Gerritsen 
 
 

 
 
Skendöd skildrar en mörk sida av samhället; den skoningslösa handeln med människor.
 
Just när obducenten Maura Isles ska lämna jobbet för dagen tycker hon sig höra ett ljud inifrån kylrummet på bårhuset. Rörde sig något därinne? I panik söker hon igenom liksäck efter liksäck, för att i en av dem upptäcka en kvinna - som stirrar på henne.
I ilfart förs den skendöda kvinnan till sjukhuset. När hon återhämtat sig skjuter hon ihjäl en säkerhetsvakt och tar sex personer som gisslan. En av dem är den höggravida kriminalpolisen Jane Rizzoli. Maura försöker tillsammans med Janes man, FBI-agenten Gabriel Dean, ta reda på mer om den desperata kvinnan. Vem är hon, vad har hon för motiv?
Fallet utvecklar sig till något ännu värre än ett traditionellt gisslandrama. Mörka hemligheter avslöjas och det är bara Jane, som i sin fångenskap börjat få värkar, som förstår hur det hela hänger ihop.
 
 
Skendöd är en mycket bra bok som man inte kan lägga ifrån sig. Letar upp fler av hennes böcker, ibland har jag så många att jag inte vet vilken jag ska börja med. Men bra är hon. Tess Gerritssen böcker är bara ett måste om man gillar spänning.
 
Får 5 av 5 poäng.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0